Vapaudenpatsas ja Venetsia vaarassa ilmastonmuutoksen myötä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ilmastonmuutokseen pelätään vaikuttavan tulevaisuudessa lukuisiin Uncescon maailmanperintöluettelon kohteisiin, varoittaa tuore YK:n raportti. Tutkimuksen mukaan 31 ainutlaatuista kulttuuri- ja luonnonperinnön kohdetta ympäri maailmaa on vaarassa lämpenevän ilmaston vuoksi.

Listalla on lukuisia tunnettuja turistikohteita, kuten Vapaudenpatsas, Venetsia ja Stonehengen kivimuodostelma. Myös Galapagos-saarten ja Pääsiäissaaren varoitetaan olevan vaarassa ilmastonmuutoksen myötä. Ilmaston lämpiämisen pelätään johtavan merenpinnan nousuun, tulviin, kuivuuteen ja tuhoisiin myrskyihin.

Unescon, YK:n kansakuntien ympäristöohjelma UNEPin ja Yhdysvaltalaisen huolustuneiden tiedemiesten liiton UCS:n raportti julkaistiin Inhabitat-sivuston mukaan Kenian Nairobissa jäjrestetyssä YK:n ympäristökokoontumisessa. Raportissa todetaan, että mikäli maapallon ilmaston lämpötila nousee yli kahden asteen verran, ovat seuraukset todennäköisesti katastrofaaliset ja peruuttamattomat.