Korusarja naisten jalkoväliin – taustalla odottamaton syy!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Singaporelainen suunnittelija Soo Kyung Bae on luonut TGAP-verkkokaupalle erikoisen korumalliston. Kultaisista reisivakokoruista koostuva mallisto on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat muiden noteeraavan heidän jalkojen välissään olevan vaon.

Verkkokaupan sivuilla mainostetaan, että korut ovat 18 karaatin kultaa ja niiden hinnat vaihtelevat 175 dollarista 195 dollariin. TGAP-verkkokaupan sivut ei ole kuitenkaan sitä miltä näyttää, sillä kyseessä on ovela valistuskampanja.

Koruihin tutustuville ihmisille aukeaa sivustolla infoikkuna, jossa kerrotaan, että reisivaon tavoitteleminen laihduttamalla on vaarallista. Sivuston tehtävänä on puuttua erityisesti nuorten naisten keskuudessa yleistyvään trendiin, jossa ihannoidaan kapeaa vyötäröä, jalkoja ja reisien välissä olevaa vakoa.

Daily Mail -lehden mukaan sivuilla kerrotaan, että reisivaon olemassaolo riippuu luuston rakenteesta eikä hoikkuudesta. Sosiaalisessa mediassa kiertäneet reisivakokorumainokset ovat saaneet ihmiset raivostumaan. Sivulla vierailtuaan monet ovat kuitenin huomanneet sen kampanjoivan terveellisen ruumiinkuvan puolesta. Reisivaon pakkomielteinen tavoitteleminen laihduttamalla ei ole terveellistä, eikä reisivakokoruja ole onneksi oikeasti olemassa.