Näin saat pahan hajun pois kengistä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kesä luo haasteita hikoileville varpaille, sillä kosteutta keräävät kengät alkavat haista nopeasti. Pahalle haiseviin kenkiin voi suihkuttaa jalkahien poistavaa kemikaalia, mutta nyt esittelemme edullisemman ja helpomman tavan raikastaa jalkineita.

PureWow-julkaisun vinkki kertoo, kuinka jalkahiki poistetaan kengistä vuorokaudessa. Pane haisevat kengät kuivaan paikkaan ja sujauta molempiin jalkineisiin pari-kolme kuivaa ja käyttämätöntä teepussia. Teepussit keräävät tehokkaasti kosteutta ja tuottavat samalla omaa tuoksuaan tilalle.

Anna teepussien olla kengissä vuorokauden ajan. Valitse teelaji tai -maku mielesi mukaan. Kengissä oleva haju johtuu kosteudessa elävistä bakteereista. Mikäli kuitenkin kärsii poikkeuksellisen voimakkaasta jalkahiestä, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.