Puolet sinkuista stalkkaa treffikumppanin somen etukäteen

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sosiaalinen media saattaa antaa ihmisestä kovin yksipuolisen kuvan sen mukaan, mihin hän julkaisuissaan keskittyy. Osa julkaisee pelkästään lemmikkieläinten tai lasten kuvia ja toiset keskittyvät julkiseen jeesusteluun tai politikointiin. Treffikumppaneita kiinnostavat nämä kaikki.

The Inner Circle -treffipalvelu on toteuttanut käyttäjillään kyselyn, jonka mukaan puolet miehistä ja naisista tutkii deittiseuran sosiaalisen median tilin ennen tapaamista. Eniten asioita stalkataan Twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa. Osa peruu treffit stalkkaamisen jälkeen löytäessään epämieluisaa tietoa.

Siksi kannattaisikin välttää julkisesti poliittisten raivonpurkausten, salamyhkäisten statusten ja nettipelikutsujen julkaisemista nettiin. Yhtä paljon sinkkuja ärsyttävät kumppaniehdokkaan tuhannet selfiet, kirjoitusvirheet tai ylenpalttinen statusten julkaiseminen. Näppärimmät varustavat myös sosiaaliset tilinsä uutta rakkautta varten.