Järkyttävä video rakentamisesta Tuusulassa: ”Eihän näitä ole edes muurattu kiinni!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on käyty viime vuosina alati vilkastuvaa keskustelua heikosta rakentamisesta, sillä huolimattomuus ja kiire aiheuttavat isoillekin rakennustyömaille runsaasti rakennusvirheitä. Uudiskohteesta asunnon ostava joutuu yhä useammin reklamoimaan erinäisistä seikoista.

Eilen Facebookissa julkaistiin video Tuusulan Kievarinkaareen Hartelan vasta valmistuneen kerrostalon edustalta, jossa myrsky oli kaatanut suurikokoisen piharakenteen maahan.

Facebook
Facebook

Romahtaminen paljasti rakennelman perustuksista uskomattoman näyn. Harkkoja ei nimittäin oltu kiinnitetty mitenkään toisiinsa esimerkiksi asianmukaisella betonivalulla. Harkkoja pystyi nyt kuka tahansa irrottelemaan ja siirtelemään vaikka paljain käsin.

Videolta nähdään, että suurikokoinen puurakenteinen seinämä ei ollut käytännössä mitenkään kiinni alustassaan. Kaatumisesta aiheutui vakava vaaratilanne ohikulkijoille, sillä ihmisen jäädessä rakenteiden alle olisi tapaus voinut johtaa kuolemaan.