Kanadalaislehti ylistää: ”Tässä syyt rakastaa Helsinkiä”

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi on päätynyt viime aikoina useasti kansainvälisten medioiden otsikoihin, kun maamme vetoaa monien eksotiikan kaipuuseen erityisesti Lapissa ja sen yöttömässä yössä. Toki osansa kehuista saa myös pääkaupunki Helsinki, jota on nyt hehkutettu vuolaasti Kanadassa.

The Star -lehti on julkaissut artikkelin otsikolla ”Reasons to Love Helsinki”, eli syyt rakastaa Helsinkiä. Toimittaja Karen MacKenna kehuu jutussaan suomalaista saaristoa ja pääkaupunkia, johon on hänen mukaansa helppo rakastua. Hän muistaa kertoa, että sauna keksittiin Suomessa ja että täällä voidaan tanssia tangoa keskiyön auringossa.

Erityishuomiota Suomessa ja Helsingissä saavat luonnollisesti myös design ja varsinkin Alvar Aalto. Pääkaupungin kivikylästä lehti suosittelee suuntaamista läheisille saarille, kuten Korkeasaareen, Kaunissaareen ja Suomenlinnaan. Ravintoloista suosituksen saa Mattolaituri, joka tarjoaa samppanjan lisäksi upeat merimaisemat. Samalla selviää myös miksi IKEA myy niin paljon kynttilöitä.