Matti kukkarossa? Näin helposti säästät kesällä rahaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa järjestetään kesän aikana runsaasti tapahtumia, mutta suurimpien festivaalien lippuhinnat eivät sovi köyhän miehen kukkarolle. Onneksi on olemassa lukuisa määrä aktiviteetteja, joita voi harrastaa kesän aikana ilmaiseksi. Listasimme niistä parhaimmat.

Kesää voi viettää pienelläkin budjetilla. Parhain tapa lienee ulkona oleskeleminen. Piknikillä syöty lounas tuo kaivattua vaihtelua arkeen ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia hyvästä seurasta raittiissa ilmassa. Luukuta vuoden kesäbiisiä soittimesta ja nauti auringosta.

Kesä on oivaa aikaa myös uuden urheilulajin tai pelin opettelemiseksi. Kannattaa myös ottaa selvää alueen museoiden ja taidenäyttelyiden hinnoista, sillä jotkut kulttuurikeskukset järjestävät ilmaisia tapahtumia. Rohkeuta mielesi ja lue eroottinen romaani, joka panee mielikuvituksen laukkaamaan kohti säkenöivää olotilaa.

Grillaaminen on edullista, mutta varsin viihdyttävää kesätouhua. Sateisena päivänä voi kahlata Netflixin tarjontaa läpi ja tuijottaa kaikki huonoimmat arvosanat saaneet kauhuleffat läpi – ne toimivat yleensä paremmin kuin komediat. Toki kesäpäivää voi viettää myös telttaretken merkeissä nuotiolla istuen ja vaahtokarkkeja paistellen.

Yksi mainio keino ajan viettämiseksi on leikkiä turistia omassa kotikaupungissa. Harva ottaa yhtä paljon selvää eri kohteista kuin matkoilla ollessaan. Kun tutustuu paikkakuntaan uudenlaisesta näkökulmasta, saattaa löytää kasapäin uusia ja mielenkiintoisia asioita.

Kesä on rentoa aikaa, jolloin voi ottaa päiväunia pihalla. Vaihda työvuorot iltaan ja käy aamu-uinneilla. Aloita geokätköilyn harrastaminen. Istu puiston penkillä ja kuvittele ohikulkijat satuolennoiksi. Kirjoita novelli tai laulu. Ihana kesä voi olla täysin ilmainen, mutta antaa sitäkin enemmän.