Henkeäsalpaava vuoristorata Japanissa – poljetaan itse korkeuksissa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanin Washuzan Highlandin huvipuiston Sky Cycle saattaa näyttää päällisin puolin tavanomaiselta vuoristoradalta. Laitteen vaunut eivät kuitenkaan kulje itsestään, vaan kävijöiden täytyy itse polkea niihin vauhtia.

Sky Cyclen kaksinistuttavat vaunut on varustettu polkupyörää muistuttavilla polkimilla. Vaunuissa ei ole lainkaan suojakaiteita, vaan ainoastaan turvavyöt. Korkeanpaikankammoisille Sky Cycle soveltuu siis vielä huonommin, kuin perinteiset vuoristoradat.

Koska laitteen vaunuja täytyy itse polkea, ne liikkuvat tavanomaista vuoristoratakyytiä hitaammin. Epätavallinen vuoristorata avattiin Washuza Highlandiin Geekologie-sivuston mukaan vuonna 2007. Sky Cyclestä avautuviin näkymiin päästään tutustumaan Youtuben Insider-kanavan tuoreella videoilla.