Upea keksintö – meren muovijätteestä aurinkolaseja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman merissä on World Economic Forumin ja Ellen MacArthur -säätiön mukaan noin 150 miljoonan tonnin edestä muovijätettä. Asiantuntijat arvioivat, että vuonna 2050 muovia on merissä enemmän kuin kaloja.

Norton Point on päättänyt alkaa taistelemaan merten saastumista vastaan tyylitietoisella tavalla. Yhtiö valmistaa aurinkolaseja, joiden materiaalina on käytetty merestä kierrätettyä muovijätettä.

Norton Point käyttää laseihinsa Plastic Bank -kierrätysyhtiön Haitissa keräämää muoviroskaa. Merestä kerätyt pullot ja muu muovijäte muutetaan pelleteiksi, jotka puolestaan valutetaan lasien sangoiksi.

Yrityksen tuore aurinkolasimallisto tuotiin myyntiin yhtiön kotisivuilla kesäkuun alussa. Hanketta voi myös tukea Norton Pointin Kickstarter-varainkeruusivulla.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat