Ihmiset ihastuvat itseään muistuttaviin ihmisiin – vastakohdat eivät viehätä

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kautta aikojen on väitetty, että vastakohdat täydentävät toisiaan myös parisuhteessa. Todellisuudessa lukuisten tutkimusten mukaan ihmisten kannattaa perustaa perhe henkilön kanssa, joka on samankaltainen ja tutun tuntuinen.

Olipa kyseessä sitten musiikkimaku, poliittinen mielipide, ruokatottumukset tai päihteiden käyttö, kannattaa vierellle valita samankaltaisesti asioihin suhtautuva henkilö. Vastakohtien kanssa parisuhde saattaa alkuhuuman jälkeen ajautua epätasapainoon, kun kumppaneilla ei olekaan yhtäkkiä mitään yhteistä. Samaan hiileen puhtaltavat pariskunnat pysyvät onnellisempina pidempään.

Rakkaus on harmoniaa ja tasapainoa. Se on yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tiimityöskentelyä. Match-treffipalvelun asiantuntija paljastaa, että sivuston tekemän kyselyn mukaan ihmiset kiinnostuvat eniten itseään muistuttavista henkilöistä. Joskus samankaltaisuus saattaa mennä entistäkin pidemmälle vartalonmallia sekä hiusten ja silmien väriä myöten. Mikäli osapuolten unirytmit vielä osuvat yksiin, voi pariskunta pitää suhdettaan vuosisadan rakkaustarinana.