Suomalaiselokuva voitokas Shanghaissa – palkittiin parhaasta ohjauksesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Antti J. Jokisen Pahan Kukat -elokuva on voittanut Parhaan ohjauksen palkinnon Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääkilpasarjassa. Shanghai International Film Festival on maailman viidenneksi merkittävin elokuvafestivaali ja Aasian suurin elokuvafestivaali.

Elokuva kilpaili festivaalilla englanninkielisellä nimellä Flowers of Evil. Palkinnon nimi on Golden Goblet.

– Vaikka palkinto myönnettiin taiteellisesta johtamisesta, koen itse, että kun näin isolla festivaalilla ja tällaisessa kilpailussa voittaa palkinnon, on palkinto on tullut enemminkin aihevalinnasta kuin yhden henkilön suorituksesta, koska suomalainen realismi kiinnostaa maailmalla, festivaaligaalan jälkeisistä tunnelmista tavoitettu Jokinen kommentoi.

– Juryn johtajien kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta minulle selvisi, että he kokivat, että tämä on uusi elokuvallinen kulma suomalaiseen yhteiskuntaan. Erityisen tärkeää tässä kaikessa on se, että kuvausryhmässä lähes kaikki olivat ensikertalaisia, lukuun ottamatta muutamaa näyttelijää.

Jokisen ohjaama Kätilö oli viime vuonna ehdolla samalla festivaalilla, ja Krista Kosonen voitti tuolloin roolistaan parhaan naisnäyttelijän palkinnon. Antti Jokinen ja Markus Selin osallistuivat festivaalille yhdessä Junon, Mikael Gabrielin ja Viljami Nojosen kanssa.

Jengidraama Pahan Kukat tulee ensi-iltaan 30. syyskuuta 2016. Jokisen käsikirjoittaman lähiönuorista kertovan elokuvan päärooleissa esiintyvät räppäri Juno, Viljami Nojonen, Diana Tenkorang, Eero Aho, Alma Pöysti, räppäri Mikael Gabriel, Krista Kosonen ja Tommi Korpela.