Sinkkuasumisen ilot kiteytettiin taiteilijan kuviin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taiteilija piirsi yksinasumisen ilot kadehdittavaan muotoon

Meksikolaissyntyinen taiteilija Idalia Candelas haluaa piirustuksillaan kumota väitteen, jonka mukaan yksinasuvat naiset ovat onnettomia ja säälittäviä. Hänen mukaansa asia on juuri päinvastoin ja neitokainen loi omasta elämästään sarjan kadehdittavia piirustuksia.

Postmodern Loneliness -kuvasarja esittelee yksin elämisen iloja. Kuinka ihanaa on leveillä vähissä vaatteisssa keskellä sänkyä ilman, että joutuisi heti keskustelemaan kämppäkaverin kanssa tai keittämään puolisolle aamukahveja? Sinkkuna saa patsastella omassa kodissa huoletta ilman rihman kiertämää, syödä sängyssä tai vaikka polttaa perjantai-illan viimeinen savuke keittiönpöydän ääressä.

Kuinka nautinnollista on lukea mielenkiintoista teosta ilman, että joku keskeyttää? Tai viipyä suihkussa pidempään kuin on tarve? Uskomattoman upeaa, ja siksi yksinasuminen ei automaattisesti tarkoita, että olisi yksinäinen. Idalia Candelas kiteyttää vapauden ja nautinnon tuoman fiiliksen mustavalkoisiin teoksiin.