Sukulaiset tulossa kylään – voiko pyytää ottamaan hotellihuoneen?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kesä on vilkkainta sukulaisjuhlien ja -vierailujen aikaa. Tapakulttuuurin asiantuntija Mirva Saukkola antaa vinkkejä, miten puolin ja toisin selvitään sulavasti vierailuista. Hän rohkaisee vieraita ottamaan hotellihuoneen yöpymisiä varten.

‒ Uni on niin henkilökohtainen ja hyvinvoinnin kannalta tärkeä asia, ettei sitä ole syytä uhrata yhteisen ajan vuoksi. Vierailija voi ilmoittaa kohteliaasti isäntäväelle, että univaikeuksien vuoksi on päättänyt varata hotellihuoneen, vaikka heidän kanssaan illanvietto on fantastinen asia, Mirva Saukkola opastaa.

Hotellihuoneen ottaminen on usein järkevää, sillä isäntäperheen ja vieraiden rytmi ja tavat voivat vaihdella. Myös vierailijoiden kokoonpano asettaa vaatimuksia. Matkalainen voi pitää itsestään selvyytenä, että sukulaisten vieraanvaraisuus tarkoittaa yösijaa. Isäntäperheellä on kuitenkin hyvä syy pyytää rohkeasti vieraita majoittumaan hotelliin.

‒ Moni juhlaväestä haluaa ehkä hipata pikkutunneille saakka, kun itse tietää hyytävänsä jo ennen puoltayötä kuin Tuhkimo. Puhumattakaan, jos omassa perheessä on pikkulapsia, jotka heräävät aamuvarhain ja vaativat huomiota. Myös lemmikkien kanssa voi olla viisasta olla omassa rauhassa hotellissa, etikettiasiantuntija vinkkaa.

– Sukulaisten kanssa on mukavaa viettää yhdessä aikaa siihen saakka, kunnes isäntäperhe tai vieraat haluavat rauhoittua ja mennä nukkumaan. Silloin on hyvä hetki poistua hotelliin, ja aamulla voi tavata vaikkapa yhteisen brunssin merkeissä. Kukaan ei koe itseään vaivautuneeksi tai väsyneeksi, sillä jokainen saa mennä nukkumaan ja herätä omassa rauhassa, Omena Hotellien Ville Valorinta toteaa.