Käärme loi nahkansa – ei löytänyt tietä ulos nahastaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Käärmeet luovat monien muiden matelijoiden tapaan nahkansa toistuvin väliajoin. Matelijat irrottavat vanhan , pieneksi jääneen nahkansa kokonaan kerralla pois, paljastaen sen alta uuden nahkansa.

Nahan luominen ei aina onnistu käärmeiltä ongelmitta. Alice Springs Reptile Centren Facebookissa jakamalla videolla nähdään Stimmy-niminen käärme, joka on onnistunut jollain tavoin jäämään jumiin vanhan nahkansa sisälle ympyrän muotoon. Lopulta matelija onnistui löytämään tiensä vapauteen.

Jumiin jäänyt käärme muistuttaa videolla hämmästyttävän paljon ikivanhaa ouroboros-symbolia. Omaa häntään syövällä käärmeellä kuvataan ikuista kiertokulkua, uusia alkuja ja uudestisyntymää. Voisikin sanoa, että videon käärme luopui vanhasta nahastaan ja käänsi vaikeuksien kautta uuden sivun elämässään.