Osa ihmisistä pysyy uskollisena koko elämänsä ajan – tässä syy!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Avioliittoon astuessa luvataan kulkea kumppanin rinnalla läpi elämän. Vaikeudet eivät murra rakkautta silloin, kun puolisot ovat sitoutuneet toimimaan tiiminä – aina toisiaan tukien. Kuten sanottu, kaiken se kestää.

Kun näyttelijä Paul Newmanilta kysyttiin aikoinaan, kuinka hän on pysynyt uskollisena kumppanilleen viisikymmentä vuotta, vastasi hän osuvasti: ”Miksi lähteä ravintolaan hampurilaiselle, jos kotona odottaa pihvi?”. Lause kuvastaa sitä, mitä sitoutuminen on parhaimmillaan.

Rutgersin yliopistossa on toteutettu suuri uskollisuustutkimus. Tutkijat selvittivät, miksi osa parisuhteessa olevista välttelee pettämistä tai pitää sitä jopa vastenmielisenä. Kyse on alitajunnan sanelemasta tunteesta muita ihmisiä kohtaan, CNN uutisoi.

Rakastunut ihminen ei pidä vieraita vastakkaisen sukupuolen edustajia viehättävinä, mikäli hän on onnellisessa parisuhteessa. Testin mukaan toimivassa seurustelusuhteessa tai liitossa elävät ajattelevat automaattisesti oman rakkaansa muita viehättävämmäksi. Kumppaniaa aidosti rakastavat henkilöt ja suhteessa viihtyvät ihmiset arvostavat eniten oman puolison piirteitä. Heidän mielestään muut ehdokkaat eivät ole yhtä viehättäviä, ja siksi ne eivät myöskään kiinnosta.