UFO-harrastajat väittävät: ”Mars-kuvassa näkyy avaruusolio”

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on julkaissut parin viime vuoden ajan merkittävästi aiempaa enemmän materiaalia, jota se on saanut Marsin pinnalla liikkuvalta Curiosity-luotaimelta. Samalla myös erilaiset UFO-harrastajat ovat väittäneet löytäneensä kuvista mitä erikoisempia muotoja.

Nyt tuoreimmassa kuvakohussa UFO-harrastajat väittävät löytäneensä Marsin pinnalta ikuistetusta valokuvasta avaruusolion hahmon. Heidän mukaansa noin kuusituumainen hahmo nähdään kuvassa piilottelemassa erään suuren kiven vierustalla.

NASA on tavoistaan poiketen kommentoinut väitteitä ja todennut, että kyse on luonnollisesta muodostelmasta, mutta se ei ole epäilyksiä hälventänyt. Hahmo on suurin piirtein saman kokoinen kuin Chilestä toistakymmentä vuotta sitten löytynyt Atacaman avaruusolio, joka on sittemmin todettu epämuodostuneen ihmisen jäännökseksi.