Uhanalainen puukenguru syntyi Australiaan – kuin elävä pehmolelu

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Australian Perth Zoo -eläintarhassa vietetään onnellisia hetkiä, kun eläintarhaan on syntynyt uusi puukengurunpoikanen. Uhanalaisen puukengurulajin poikanen on eläintarhassa ensimmäinen viimeiseen 36 vuoteen syntynyt poikanen, ja sen vuoksi hoitajien uusi silmäterä.

Mian-niminen poikanen on nyt puolivuotias sulostuttaja, joka on ehtinyt nauttimaan jo paljon sekä eläintarhan vierailijoiden että median huomiosta. Todella uhanalaisen puukengurulajin selviämisen suhteen Mianin syntyminen oli todella iloinen uutinen ympäri maailmaa.

Mian on viidestoista urospuolinen puukenguru, joka on syntynyt eläintarhassa kaikkien maiden eläintarhat mukaan lukien. Mianin myötä kantaan saadaan viimein uusia geenejä, jotka auttavat lajin selviytymisessä. Puukengurut ovat erittäin uhanalaisia ja Australian Geographic -sivuston mukaan lähellä kuolla sukupuuttoon, koska niiden ympäristöä tuhotaan ja niitä salametsästetään paksun turkin vuoksi.