9 seikkaa paljastaa onko hän Se Oikea sinulle

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nykyajan deittailukulttuurissa saatetaan etsiä kumppania treffisovelluksista pelkän valokuvan ja muutaman lauseen perusteella. Todellisuudessa sielunkumppani on paljon muutakin kuin pelkkä ruudulla näkyvä vihreä sydän tai ”super match”.

Kumppanuus on kahden ihmisen välistä kiintymystä, joka on syventynyt tunnetasolla rakkaudeksi, mutta on enemmän kuin hetkellistä huumaa. YourTango-sivusto listasi nyt yhdeksän kysymystä, joiden perusteella pariskunnat voivat määritellä yhteensopivuuden ja sen, tuleeko heidän juttunsa kestämään.

Ensin kannattaa kysyä, onko parisuhteessa luottamusta. Kun luottaa täysillä vierellään olevaan ihmiseen, on suhde terveellä pohjalla. Tällöin ei tarvitse arvuutella kumppanin menemisiä tai tekemisiä. Myös yhteiset mielenkiinnonkohteet ja samankaltainen ote elämään pitävät pariskuntia yhdessä. Vastakohdat eivät täydennä toisiaan – valitettavasti.

Mikäli molemmat parisuhteen osapuolet ovat valmiita oppimaan toisiltaan, voivat he onnitella kumppaniaan mahtavasta puolisovalinnasta. Tällaiset liitot kestävät, jossa molemmat tuovat suhteeseen jotain, mutta ovat yhtä kiinnostuneita ammentamaan toisen osapuolen opeista. Samankaltainen taloustilanne ja arvomaailma ovat myös asioita, jotka vaikuttavat pariskuntien kestävään elämiseen ja olemiseen.

Yksi hyvinvoivan parisuhteen kulmakivistä on huumori ja yhdessä nauraminen. Siksi kannattaakin kysyä, onko suhteessa iloa ja hersyviä tilanteita? Moni iäisyyksiä yhdessä ollut tervaskanto paljastaa, että nauru on pitänyt parin yhdessä. Myös samankaltaiset tavoitteet ja unelmat luovat pareille pohjaa parempaan suhteeseen. Ennen kaikkea, suhde ei saa tuntua hankalalta, vaan sen on soljuttava eteenpäin kuin itsestään. Kysy, onko pariskunnan välillä liikaa draamaa? Toivottavasti ei, jos mielii pysyä yhdessä pitkään.

Tuletteko toimeen toistenne ystävien ja sukulaisten kanssa? Tämä kysymys määrittelee sen, kuinka paljon olette valmiita jakamaan toistenne elämää ja kuinka kestävällä pohjalla suhteenne on. Myös kavereiden mielipiteet omasta kumppanista ovat äärimmäisen tärkeitä. Kun oma puoliso on osa kaikkia elämänalueita sosiaaliverkostoja ja ystäväpiirejä myöten, on yhteiselo huomattavasti helpomaa.

Tärkein ja viimeisin kysymys on kuitenkin se, että rakastatko häntä juuri sellaisena ilman, että tahoisit muuttaa hänessä mitään? Ihmiset harvoin muuttuvat, mutta he voivat oppia erilaisia käyttäytymismalleja. Mikäli esimerkiksi toivoisi tyttöystävän olevan maltillisempi ja hiljaisempi, kannattaa suosiolla etsiä uutta kumppania rauhallisempien ihmistyyppien seasta. Huonoja puolia ei tarvitse rakastaa, mutta ne pitää hyväksyä.