Lapset murtautuivat naapuriin – selkäsaunan antanut äiti vankilaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Lousianassa asuva perhe on joutunut melkoiseen mediamyllytykseen, kun heidän äitinsä on saanut rikosrekisterin lapsilleen antaman selkäsaunan vuoksi. Kolme hänen lastaan oli käynyt naapurissa varkaissa. Kolmekymppinen Schaquana Spears yritti opettaa kuudelle lapselleen oikean ja väärän eroa.

Kun hän sai tietää kolmen tenavansa murtautuneen naapuriin ja varastaneen sieltä tavaroita, turvautui äiti ruumiilliseen kuritukseen. Hän antoi pojilleen selkäsaunan sähköjohdolla. Suomessa lasten ruumillinen kuritus kiellettiin vuonna 1984.

Nyt naisen kaikki kuusi 2–13-vuotiasta lasta on huostaanotettu. Nainen kertoo yrittäneensä olla hyvä äiti. Yllättäen moni on ryhtynyt puolustamaan tiukkaa kuria pitänyttä äitiä. Jopa rikoksen uhriksi joutunut naapuri on pahoillaan Spearsin pidätyksestä, sillä hänen mukaansa lapset olisivat saattaneet yhtä hyvin kuolla paikalle saapuneen poliisien luoteihin, Fox News uutisoi.