Oma aika parisuhteessa yhtä tärkeää kuin yhteinen – hajurakoa rakkauteen

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Parisuhteessa on nimensä mukaisesti kaksi ihmistä. Parisuhteeseen kuitenkin kuuluu yhteisen ajan lisäksi myös molempien osapuolten henkilökohtaiset ambitiot ja oma aika. Parisuhde vahvistuu yksilöiden hyvinvoinnin kautta.

Parisuhde saattaa muuttua liiallisen yhdessäolon myötä kitkeräksi kumppanuudeksi. Jokainen meistä kaipaa välillä tilaa omille ajatuksille. Olipa kyseessä oma aika shoppailemisen, pelaamisen tai urheilemisen muodossa, voi yksinolo tuoda kaivattua hajurakoa liittoon.

Jokaisella parisuhteen osapuolella tulee olla myös omia ja liiton ulkopuolisia harrastuksia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö partneri voisi tukea kultansa harrastuksia täysillä. Kenenkään ei tulisi muokata persoonaansa tai luonnettaan parisuhteen takia.

Suhteessa saa myös olla eri mieltä kumppanin kanssa, ja silti elää sulassa sovussa. Kunnioittakaa itseänne ja antakaa aikaa omille ajatuksille, vaikka kainalossa olisikin oma kulta.