Ilosaarirockin lauantaissa yli 20 000 festarivierasta

Festarit · Stara.fi

Joensuun Ilosaarirock keräsi lauantaina Joensuun Laulurinteelle 23.500 festivaaliasiakasta. Määrä jäi vain viidensadan ihmisen päähän tapahtuman kaikkien aikojen päiväkohtaisesta ennätyksestä. Lauantaina Ilosaarirockissa esiintyivät muun muassa Passenger, The 1975, Propagandhi, Wolf Alice, Vesala ja Sanni.

Suurimman yleisön päälavan eteen keräsi ensimmäistä kertaa Ilosaarirockissa esiintynyt Antti Tuisku.

– Päälavan edustan yleisömeri oli huikea näky Tuiskun aikaan. Yli 20 000 ihmistä tanssi ja piti hauskaa. Näky todisti sen, että kotimaisella musiikilla menee tällä hetkellä todella lujaa, toteaa Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis.

Ilosaarirockin lauantai sujui suuresta yleisömäärästä huolimatta rauhallisesti. Tänään sunnuntaina Ilosaarirockiin saapuu lauantain tapaan yli 20 000 vierasta. Sunnuntaina festivaalilla esiintyvät muun muassa Volbeat, Cheek, Skepta, Paradise Lost, Haken, JVG, Olavi Uusivirta ja Amorphis. Ilosaarirockia järjestää Joensuun Popmuusikot ry. Ensimmäisen kerran Ilosaarirock järjestettiin vuonna 1971.