Valtava mustekala taivaalla – tässä leijassa on tyyliä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Leijat ovat alunperin kotoisin Kiinasta, jossa niitä on lennätetty 500-luvulta lähtien. Vanhimipen leijojen iäksi on kuitenkin arvioitu jopa 4000 vuotta,. Aluksi ne valmistettiin bambusta, silkistä ja paperista.

WTF Pictures on julkaissut Facebookissa videon upeasta leijasta, joka on kuin ilmojen halki vaeltava mustekala. Mustavalkoisella jättiläisellä on pitkät ja tuulen mukana heiluvat lonkerot, jotka on tehostettu punaisilla yksityiskohdilla. Leija liikkuu lajille ominaisella tavalla ilmavirtojen viemänä.

Mustekalaleija ei edusta perinteistä taivaalla liitelevää leikkikalua, joka on tutummin neljäkkään muotoinen. Tyypillisesti leijassa on kaksi vartta ristissä ja kangas on pingotettu niiden väliin. Leijaa voi lennättää kilometrien korkeudessa, mikäli sen narut riittävät.