Keksintö haukuttiin Leijonan luolassa – nyt mies tekee sillä miljoonia!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kampaajana toiminut Shaun Pulfrey huomasi työssään, että kaikki hänen käyttämänsä hiusharjat repivät hiuksia. Monissa tilanteissa hiuksia tulisi pystyä harjaamaan silloin kun ne ovat vielä kosteat, mutta juuri silloin suuri osa vahingosta tapahtuu kun harjat repivät ja katkaisevat hiuksia.

Sitten Pulfrey sai idean uudenlaisesta harjasta, jossa eri pituiset muoviset harjakset taipuisivat ja avaisivat hellästi takkuja repimättä niitä. Lopulta harja saatiin ajatuksesta fyysiseksi tuotteeksi, jolle annettiin nimeksi Tangle Teezer, joka on jo tuttu myös monille suomalaisille.

Mies päätti mennä keksintönsä kanssa Leijonan Luola -ohjelmaan, jossa hänelle kuitenkin naurettiin. Leijonan luola -ohjelman sijoittajat pitivät harjaa naurettavana ja ajan hukkana. Pulfrey ei onneksi lannistunut huonosta kokemuksesta vaan puski tuotteen omin avuin markkinoille. Tangle Teezeristä on tullut merkittävin mullistus, jonka hiusharjat ovat kokeneet ja moni ammattilainen vannookin niiden nimeen.

Tällä hetkellä Tangle Teezerin jakelu kattaa Telegraph-sivuston mukaan yli 60 maata, harja on voittanut monia palkintoja ja on myös monien julkkiskaunottarien palvoma. Pulfrey on tällä hetkellä myymässä yritystä 240 miljoonalla, mikä olisi tiennyt leijonille noin 36 miljoonan tuloa mikäli he olisivat uskoneet Pulfreyn keksintöön.

Our Lemon Sherbet detangling hairbrush is loving this heat wave! #summer #love ☀️?

Kuva, jonka Tangle Teezer (@tangleteezeruk) julkaisi