Joutsenparin ahdinko surettaa verkossa – tulva vei munat pesästä!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Englannin Bathissa virtaavan Avon-joen rantaan pesinyt joutsenpari koki keväällä järkytyksen palattuaan pesälleen. Tulvavesi oli nimittäin vienyt mennessään pesässä olleet munat. Paikalla ollut kuvaaja Russell Cribb on ottanut kuvia joutsenien epätoivoisesta etsintäoperaatiosta.

Kuvaajan mukaan joutsenet olivat selvästi stressaantuneita ja ne yrittivät tonkia pesäänsä ja sen ympäristöä löytääkseen kadonneet munansa.

Veteen huuhtoutunut pesä rikkoutui lopulta kokonaan. Metro-lehden mukaan Cribb vieraili seuraavina päivinä joen rannalla uudelleen ja huomasi, että joutsenpari oli rakentanut uuden pesän rannalle. Miehen hämmästykseksi pesään oli myös ilmestynyt uusia munia. Traumaattisesta kokemuksesta huolimatta lintupariskunnan elämä oli jatkunut.