Maailman pienimmät liitäjät – eläinmaailman söpöyden huippu

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australian Sydneyssä sijaitsevassa Taronga Zoo -eläintarhassa on riemuittu maailman pienimmän liitonisäkkään perheenlisäyksestä. Australiankääpiöpussiliitäjän perhe on nimittäin hiljattain kasvanut viidellä tervellä poikasella.

Syntyessään australiankääpiöpussiliitäjät ovat puolikkaan riisinjyvän kokoisia. Emo asettelee synnyttämänsä poikaset pussiinsa, jossa ne kehittyvät ja kasvavat 63 päivän ajan. Vanhimmat poikaset ovat nyt 14 viikon ikäisiä ja ne ovat lähes valmiita selviytymään itsenäisesti.

Daily Mail Australia -lehden mukaan maailman pienimpiin nisäkkäisiin lukeutuvat pussiliitäjät ovat harvinaisia. Taronga Zoo on ensimmäinen eläintarha maailmassa, joka on onnistunut australiankääpiöpussiliitäjien lisääntymisohjelmassa. Viisikko on ensimmäinen poikue, joka on syntynyt tarhassa asuvalle australiankääpiöpussiliitäjäemolle.