Lord Est päivitti Dirlanda-klassikon 2000-luvulle – tunnistatko enää samaksi?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vanhaan kreikkalaiseen perinnelauluun pohjautuva klassikkohitti Dirlanda muodostui suomalaisten ikivihreäksi klassikoksi, kun Kai Hyttinen levytti sen. Sittemmin kappaleesta on tehty Suomessa lukuisia erilaisia versioita, joista tuoreimmasta vastaa nyt Lord Est.

– Olen aina kuullut Dirlandassa jotain dancehall reggaeta. Siinä on jotain samaa henkeä kuin jamaikalaisesssa hittirytmi diwalissa. Löysin Dirlandan nyt uudestaan, kun selailin mutsin vanhaa lauluvihkoa, johon mihin hän oli kerännyt laulujen sanoja 70-luvun alussa, Lord Est kertoi Staralle.

Kuuntele Lord Estin Dirlanda Spotifyssä.

– Biisin sanat jäivät pyörimään päähäni ja halusin tehdä aiheesta uuden oman näköiseni version omin sanoin ja tämän päivän saundeilla. Alkuperäisen melodian käyttäminen tuntui liian helpolta tieltä, koska biisistä on tehty jo niin monta uudelleensovitusta.

Lord Est kertoi Staralle lisäksi pitävänsä 1970-luvun suomi-iskelmää arvossaan.

– Iso kunnioitus Kai Hyttiselle ja muille iskelmäkuninkaille hienoista biiseistä. 70-luvulla tehtiin paljon musiikkia, joka on jäänyt elämään osana meidän yhteistä historiaa. Hienoa vaalia perinnettä ja tuoda tarinaan uutta maustetta ja rösselii.