Kesäloman loppuminen stressaa? Näin lievität ongelmia tehokkaasti

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Työperäinen stressi on toiseksi suurin työterveysongelma tuki- ja liikuntaelinsairauksien jälkeen. Myös sosiaaliset tilanteet ja ympäristön luomat poikkeustilat voivat aiheuttaa stressiä. Stressi lievittyy yleensä levolla ja vapaa-ajalla.

Kaikilla ei ole mahdollisuutta pysähtyä lepäämään kesken hektistä elämäntilannetta. PureWow-sivusto tarjoilee nyt seitsemän helppoa vinkkiä, joiden avulla voi ainakin lievittää stressin aiheuttamia oireita. Ensimmäisenä mainitaan musiikin kuunteleminen. Pane lempikappale soimaan bussimatkan tai vaikkapa kahvitauon ajaksi.

Vihreän teen on todettu vähentävän stressiä, joten sitä kannattaa nauttia vaikkapa jääpalojen kera kesäaikaan. Tumman suklaan syöminen ja purukumin pureskeleminen laskevat tehokkaasti elimistön kortisolitasoa. Myös rauhallisesti laskeminen lievittää stressin oireita. Laske hitaasti kymmeneen ja takaisin yhteen.

Nauraminen vapauttaa endorfiineja elimistöön. Stressaavan tilanteen keskellä kannattaa suunnata vaikkapa YouTubeen ja etsiä sieltä hauskaa katsottavaa. Myös sitruunan haistelemisella on tutkimusten mukaan mieltä rauhoittava vaikutus.