Poikkeuksellisen härski nimivarkaus – 7-Eleven haastoi Z-Elevenin oikeuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tavaramerkki antaa haltijalleen yksinoikeuden käyttää rekisteröityä tunnusta kaupallisessa toiminnassa tavaroiden tai palvelujen tunnusmerkkinä. Parhaillaan Yhdysvalloissa kiistellään 7-Eleven -tavaramerkin loukkauksesta kauppaketjun ja newyorkilaisen yrittäjän välillä.

Splash
Splash

Tavaramerkkilain mukaan muut eivät saa ilman merkinhaltijan lupaa käyttää tunnusmerkkiä, joka on sekoitettavissa rekisteröityyn tai vakiintuneeseen tavaramerkkiin. Nyt New Yorkin Brooklynissä sijaitsevalla Henry Streetille on avattu Z-Eleven -niminen supermarket.

Oheisista kuvista selviää, että Z-Elevenin nimi, logo ja koko värimaailma on varastettu suoraan 7-Eleven -kauppajätiltä. Ainoa selkeä eroavaisuus on 7-numeron muuttaminen Z-kirjaimeksi. Tapaus on poikkeuksellisen räikeä tavaramerkkiloukkaus, jossa newyorkilainen yrittäjä on hävinnyt pelin jo ennen kuin se pääsi kunnolla edes alkamaan. Aika näyttää paljonko yritys määrätään maksamaan korvauksia kauppajätille.