Perheenäiti loihtii söpöjä sushiannoksia – malttaisitko edes maistaa?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Alkuperäinen sushi syntyi Kaakkois-Aasiassa, josta se levisi ensin Etelä-Kiinaan ja lopulta Japaniin. Ensimmäinen kiinalainen sushia tarkoittava kirjainmerkki on esiintynyt jo 200-luvulla. Toisin sanoen japanilaisten suosima ruokalaji on siis huomattavasti nykyisiä noutoruokia vanhempi.

Sushi on saavuttanut suosiota myös suomalaisten ruokapöydissä. Nyt saamme nauttia bentomonsters-nimimerkillä Instagram-tiliä ylläpitävän ruokataiteilijan annoksista. Hän on tehnyt sushiannoksista suloisia luomuksia, joita ei välttämättä raaskisi edes syödä.

Singaporesta kotoisin oleva kahden lapsen äiti Li Ming Lee loihtii söpöjä annoksia lapsilleen evääksi kouluun. Hän taiteilee riisipallot animehahmoiksi, eläimiksi tai tunnetuiksi satuhenkilöiksi. Mukana on esimerkiksi pandoja, kissoja, pingviinejä ja possuja.