Jo satojen suomalaisten luottokortit rikollisille – jäljet johtavat suosittuun verkkopalveluun!

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetin aikakaudella tietomurrot ovat yleisiä, ja joskus jopa maailman suurimpia verkkopalveluja joutuu hakkeroinnin kohteeksi. Kerroimme tammikuussa kuinka suosittu hotellien varauspalvelu Hotels.com oli menettänyt asiakkaidensa luottokorttitietoja rikollisille.

Keväällä poliisi tiedotti, että sen tietoon tuli päivittäin uusia tapauksia rikollisten luvatta käyttämistä luottokorteista. Huhtikuun loppuun mennessä poliisille oli tehty jo 349 ilmoitusta. Tapauksia yhdistää korttien käyttäminen aiemmin Hotels.com-verkkopalvelussa. Poliisille tehtyjen ilmoitusten lisäksi on vielä runsaasti tapauksia, joissa korttiveloitus ei ole onnistunut.

Staran tietojen mukaan nyt elokuun alussa on alkanut toinen aalto, kun monet suomalaiset ovat myös tänään huomanneet korttiensa olevan loman jälkeen kiinni hämäräperäisten veloitusten takia. Nyt rikollisten käsiin päätyneillä korttitiedoilla on tehty luvattomia ostoksia varsinkin erilaisilla kansainvälisillä pelisivustoilla.

Tammikuussa Yleisradio kertoi keskusrikospoliisin vahvistaneen tiedot siitä, että jopa satojen suomalaisten luottokorttitiedot olivat päätyneet rikollisille. Korttitiedoilla on tehty sen jälkeen ostoksia ympäri maailmaa. Rikokset on tehty vuoden aikana, joten luottokorttilaskut kannattaa tarkistaa, vaikka Hotels.com-verkkopalvelun käytöstä olisi jo hieman pidempi aika.