Poskessa tai leuassa finnejä? Syy voi olla puhelimessasi

Digi Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Bakteereja on joka puolella eikä niiltä voi välttyä. Bakteerit leviävät ihmisten kosketuksella, minkä vuoksi onkin luonnollista, että esimerkiksi julkiset vessat ja ovenkahvat sisältävät eniten bakteereja. On käynyt kuitenkin ilmi, että älypuhelimessa on vielä julkista vessaakin enemmän bakteereja.

Stanford University -yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan älypuhelimen näytössä on enemmän bakteereja kuin julkisessa käytössä olevan vessan istuimessa. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että ihmiset pyyhkisivät desinfioivalla liinalla puhelimensa näytön pari kertaa päivässä. Tämä ei kuitenkaan useampien ihmisten kohdalla toteudu.

Likaisen älypuhelimen näytön tuominen poskeen kiinni vastaa sitä kun joku toinen henkilö aivastaisi henkilön kasvoille. Bakteerit tarttuvat puhlimesta posken ja leuan ihoon, minkä vuoksi ne voivat lopulta aiheuttaa finnejä ja muita epäpuhtauksia ja tulehduksia iholla.