Lokki asteli kauppaan – aiheutti kaaoksen hyllyjen välissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Typerät ihmiset ojentavat lokeille suoraan kädestä ruokaa. Tämä on väärin, koska se innostaa lintuja syömään ihmiseltä jatkossakin – vaikka sitten varastamalla. Yksi röyhkeä lokki aiheutti kaaosta Cornwallin satamakaupungissa.

Nettiin on julkaistu valvontakameran taltioimaa videokuvaa lokista, joka asteli Norway Store -nimiseen kauppaan sisään. Yhtäkkiä lokki hyppäsi hyllyn päälle ja aloitti kaupassa riehumisen. Ympäri liiketilaa lennellyt lokki olisi voinut aiheuttaa entistäkin enemmän tuhoa, ellei neuvokas ohikulkija olisi auttanut kaupan henkilökuntaa. Mies otti lokista kiinni ja heitti sen pihalle.

Suomessa Helsingin Kauppatorin lokkeja on peloteltu haukkaleijan, kaiuttimista kaikuvien varoitusäänien ja torin päälle viritetyn lokkiverkon avulla. Silti lokit terrorisoivat torin kauppiaita ja asiakkaita päivittäin. Lokit saattavat kesyyntyä helposti ja niitä näkee parveilemassa torien ja rantojen lisäksi kaatopaikoilla.