Nämä ruoat ja juomat aiheuttavat ryppyjä

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vanhenemiseen kuuluu olennaisena osana se, että ihmisille tulee ryppyjä. Iho väsyy, kuivuu ja sen elastisuus heikkenee, mikä alkaa aiheuttamaan näkyviä ryppyjä. Lontoossa asuva ravintotutkija on kuitenkin sitä mieltä, että ihmisen ruokavalio vaikuttaa ryppyjen syntymiseen merkittävästi.

Kim Pearson kertoi Telegraph-lehdelle mitä ruoka-aineita ihmisten tulisi välttää mikäli he haluavat ihonsa pysyvän mahdollisimman rypyttömänä mahdollisimman pitkään. Yksi vältettävistä asioista on alkoholi, koska se vahingoittaa ihmisen soluja ja ikäännyttää kehoa. Alkoholin aiheuttama nestehukka poistaa kehosta ravinteita ja kuivattaa ihoa.

Prosessoituja lihatuotteita kuten pekonia tulisi myös välttää, koska ne saavat kehon tulehdustilaan ja ikäännyttävät kehoa. Samalla tavalla myös einekset, vaalea leipä, riisi, uppopaistetut ja sokeriset tuotteet saavat kehon itseään turmelevaan tulehdustilaan, joka saa kasvojen ihon ryppyyntymään ennen aikojaan.