Kojootti yritti houkutella koiran saaliikseen – omistaja kuvasi videolle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yhdysvalloissa ihmisasutuksen lähellä metsissä asuvat kojootit koituvat monien lemmikkien kohtaloksi. Kojootit yrittävät lenkkipoluilla hyökätä koirien kimppuun ja tulevat välillä jopa ihmisten pihoille laumana piirittämään ulkona olevia kissoja ja koiria.

Nyt videolla nähdään Cook Countyssa tapahtunut tilanne, jossa kojootti yritti houkutella koiran ansaansa. Kojootit alkavat monesti haukkumaan kovaäänisesti koirille, mikä saa useimmat koirat juoksemaan kojootin perään. Tällöin muu lauma ilmestyy yllättäin lähistöltä ja hyökkääkin saaliin kimppuun takaapäin.

Videolla nähdään miten yksi kojootti haukkuu kovaäänisesti koiralle ja yrittää luultavasti houkutella sitä peräänsä. Koira on kuitenkin hihnassa eikä poistu miehen viereltä. Miehellä oli mukanaan kamera, jolla se sai nälkäisen kojootin kuvattua. Kojootti oli haukkunut heidän lenkkinsä ajan 30 minuuttia ennen kuin se luovutti.