Who Let the Dogs Out? Sanoittaja paljasti hitin taustan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Bahamalainen Baha Men yhtye nousi vuosituhannen vaihteessa kuuluisuuteen Who Let the Dogs Out -kappaleella. Biisintekijä Anselm Douglas paljastaa nyt Huffington Postin haastattelussa, mistä kappaleen sanoituksissa on oikein kyse ja mitä nämä biisissä mainitut koirat ovat.

Who Let the Dogs Out -kappaleessa lauletaan vapaasti suomennettuna bailaamisesta ja kysytään, kuka päästi koirat pihalle. Sanoittaja Anselm Douglas kertoo, että koirat toimivat vertauskuvana huonosti käyttäytyville miehille.

Biisi on omiaan äijäporukoille ja lentävä lause on alunperin hänen siskon miehensä keksimä. Douglasin mukaan kappaleessa käytetään koiraa metaforana laumassa viihtyvälle miehelle, joka rakastaa rellestämistä. Hitin ansiosta Baha Menin samannimistä levyä myytiin yli kolme miljoonaa kappaletta.

Entä kuka sitten päästi miehet irti?

– Siihen kysymykseen en suostu vastaamaan koskaan, Douglas naurahtaa.