Uhanalaiset hillerit halutaan pelastaa suklaakarkkien avulla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uhanalaiset hillerit halutaan pelastaa suklaakarkkien avullaYhdysvaltojen kalastus- ja luonnosuojelupalvelu US Fish and Wildlife Service haluaa pelastaa uhanalaiset mustajalkahillerit erikoisella tavalla. Järjestö on ehdottanut, että Montanan osavaltion luontoon tiputettaisiin rokotteilla terästettyjä M&M-suklaamakeisia.

Mustajalkahillerit ovat olleet uhanalaisia jo vuosikymmenten ajan, ja yksi syy tälle on kirppujen levittämä pikkunisäkkäisiin tarttuva rutto. Sairaus on vaarallinen sekä hillereille että niiden ravintona toimiville preeriakoirille.

US Fish and Wildlife Servicen suunnitelmana olisi, että UAV-kopterit tiputtaisivat luontoon maapähkinävoilla kuorrutettuja karkkeja. Preeriakoirat söisivät rokotteilla terästettyjä M&M-makeisia, ja hillerit puolestaan saalistaisivat ravinnokseen samoja preeriakoiria. Tällä tavoi rokotetta saataisiin levitettyä sekä preeriakoirille että hillereille.

Ehdotus odottaa vielä lopullista hyväksyntää. Mikäli se menee läpi, aletaan rokotemakeisia levittämään The Guardian -lehden mukaan Montanan osavaltion luontoon jo tämän vuoden syyskuussa.