Ed Sheerania syytetään biisivarkaudesta – korvausvaatimus 20 miljoonaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläistä laulaja-lauluntekijää syytetään soul-legenda Marvin Gayen kappaleen plagioimisesta. Ed Sheeranin Thinking Out Loud -kappaleen on kerrottu muistuttavan liikaa Marvin Gayen vuonna 1973 julkaisemaa Let’s Get It On -hittiä.

Oikeusjutun taustalla on Let’s Get It Onin toisen kirjoittajan, Ed Townsendin perhe. Perheen mukaan Sheeranin kappaleen tärkeimmät osat on kopioitu Gayen kappaleesta. Independent-lehden mukaan Ed Sheeran ja hänen levy-yhtiönsä eivät ole toistaiseksi kommentoineet asiaa.

Tämä on toinen kerta, kun Ed Sheerania syytetään plagioinnista. Taannoin The X Factor -voittaja Matt Cardlen Amazing-kappaleen tekijät syyttivät Sheeranin Photograph-balladia oman kappaleensa kopiomisesta. Amazingin kirjoittajat vaativat tähdeltä oikeudessa 20 miljoonan dollarin korvauksia.