Nainen surffasi laavavirran vieressä – uskomaton suoritus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alison Tealia on kutsuttu naispuoliseksi Indiana Jonesiksi, mikä on hänen tuoreen tempauksensa perusteella erittäin osuva lempinimi. Seikkailija nimittäin meloi taannoin surffilaudallaan aivan tulivuoren laavavirran viierellä.

Alison Teal vei surffilautansa Havaijin Kilaeaun tulivuoren tuntumaan. Tulivuori on purkautunut mereen vuodesta 1983 lähtien. Laavan vaikutuksesta meren lämpötila nousee vaarallisen korkeaksi, ja lisäksi se tuottaa tappavaa höyryä.

Huffington Post -lehden mukaan Tealin tarkoituksena oli surffata tulivuoren vieressä, mutta joutui vaihtamaan suunnitelmiaan kovettuneen laavakiven tiputtua melkein hänen päälleen. Niinpä nainen tyytyikin makaamaan lautansa päällä, meloen laavavirtauksen ympärillä.

Alison Teal kertoo valokuvaaja Perrin Jamesin ikuistaman tempauksen olleen hänen pitkäaikainen haaveensa. Seikkailija kertoo halunneensa osoittaa kunniaa Pelelle, Havaijin mytlogian tulivuorten jumalattarelle.

– Näimme laavaputouksen virtaamassa alas 30 metrin kalliolta, kuulimme sen synnyttämän rätinän ja tunsimme höyryn ihollamme. Pystyimme vain katsomaan toisiamme ja sanomaan ”vau”. Siinä ilmeni Pelen ja luonnon majesteettisuus, Teal kuvailee.