Keihäänheiton maailmanmestari oppi lajinsa YouTube-videoista

Urheilu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Keihäänheiton hallitseva maailmanmestari Julius Yego osallistuu tänä vuonna Rion olympialaisiin ja heittää keihästä torstaina 18. elokuuta. Kenialaisella Yegolla on tällä hetkellä suomalainen huippuvalmentaja Petteri Piironen tukenaan, mutta aina näin ei ole ollut.

PlayGround+ -kanava julkaisi Facebook-sivuillaan 27-vuotiaasta Yegosta videon, jossa kerrotaan miten hänen uransa alkoi. Yegon tarina on melkoinen tuhkimotarina, joka ei voi olla koskettamatta katsojaa. Määrätietoinen mies tiesi jo 10-vuotiaana, että hän haluaa heittää keihästä. Hän rakensi itse omat keihäänsä ja alkoi opettelemaan lajia ilman apua.

Yego opetteli keihäänheittoa YouTube-videoita katsomalla. Hän etsi myös vinkkejä siihen millainen voimaharjoittelu tukisi harrastusta. Yego alkoi olemaan lajissaan lopulta todella hyvä, hänet huomattiin ja hän sai valmennusta itselleen. Sen jälkeen hän on voittanut kisan toisensa jälkeen.

Tänä vuonna heittokuntonsa Suomessa Kuortaneenjärven rannalla viimeistellyt Yego on huippukunnossa. Hän voitti Pekingin MM-kisoissa viime kautena voiton tuloksella 92,72. Ihmiset odottavat innoissaan sitä miten mies tulee pärjäämään olympialaisissa, joissa Yego itse arvioi voittamiseen tarvittavan heiton olevan reilusti yli 90 metriä.