Applen uudesta päämajasta tulossa valtava – kuin jättimäinen avaruusalus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Applen edesmennyt perustaja Steve Jobs ilmoitti vuonna 2006 yhtiön saavan tulevaisuudessa uuden Campus 2 -päämajan. Jättiläismäisen kampuksen rakennustyöt aloitettiin vuonna 2013, ja sen on määrä valmistua ensi vuonna.

Youtube-käyttäjä Matthew Roberts on nyt julkistanut UAV-kopterin kuvaamaa videota Apple Campus 2:n rakennustöistä. Videolta ilmenee hyvin, kuinka valtava yhteensä kampus tulee todella olemaan.

Kampuksen päärakennuksena tulee toimimaan suurikokoinen, avaruusalukseksi kutsuttu ympyrän muotoinen auditorio. Rakennelmista tulee löytymään myös muun muassa tutkimus- ja suunnittelukeskuksia, kuntosaleja, urheilukenttiä ja puistoalueita.

Applen uuden päämajan luvataan käyttävän 100% uusiutuvaa energiaa. Videolla nähdäänkin vilaus aurinkopaneeleista, polttokeinnoista ja uusiutuvalla energialla toimivista generaattoreista. Arkkitehti Norman Fosterin suunnitteleman kampuksen kokonaishinnaksi tulee noin 5 miljardia dollaria.