Torstai on pannaripäivä – näin syntyvät Pokemon-letut

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Torstai on perinteisesti päivä, jolloin on tarjolla hernekeittoa ja pannukakkua. Uunissa tehdyn pannukakun voi myös korvata letuilla tai amerikkalaistyylisillä pikkupannukakuilla. Räiskäleet, lätyt, pannukakut ja letut sopivat erinomaisesti lapsen ja aikuisen makunystyröille.

Japanilainen kokki Keisuke Inagaki on yhdistänyt kaksi intohimoaan: Animen ja kokkaamisen. Mies paistaa Pokemon-hahmojen näköisiä lettuja ravintolansa asiakkailleen Japanin Zama Cityssa. 46-vuotias kokki on myös innokas Pokemon Go -pelaaja.

Inagaki myöntää, että hän pettyy suuresti epäonnistuessaan letun kääntämisessä. Pitkiä työpäiviä tekevä kokki on myös huolestunut asiakkaidensa puolesta, sillä he katselevat heidän eteensä kannettua lettutaideteosta yleensä niin kauan, että herkku ehtii jäähtyä.