Älä koskaan luovuta! Isä talutti loukkaantuneen poikansa maaliin olympialaisissa

Urheilu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vuonna 1992 englantilainen urheilija Derek Redmond kisasi Barcelonassa järjestetyissä olympialaisissa. Redmond oli juoksemassa 400 metrin matkaa semifinaalissa, ja kisassa povattiin hänelle kaikkien aikojen nopeinta aikaa. Yllättäin Redmond kuitenkin loukkaantui juoksun aikana.

Olympic-sivusto jakoi Facebookissa koskettavan videon Redmondin juoksusta 24 vuotta sitten. Mies ampaisee räjähtävästi matkaan ja alkaa kiihdyttämään juoksuaan, kunnes hänen takareitensä hamstring-lihas revähtää. Mies näyttää olevan kovissa kivuissa ja pitelee jalastaan kiinni.

Redmond päättää kivusta huolimatta päästä maaliin. Hän pitelee toisella kädellään jalastaan kiinni ja alkaa hyppelehtimään terveellä jalalla kohti maaliviivaa. Redmondin isä juoksee radalle auttamaan poikaansa maaliviivan yli, kun Redmond yrittää eteenpäin itkiessään todella pettyneenä.

Video on inspiroinut monia ja näyttänyt, että koskaan ei pitäisi luovuttaa. Kivusta ja pettymyksestä huolimatta Redmond halusi saavuttaa maaliviivan vaikka hän tiesikin jo hävinneensä. Videota on jaettu Facebookissa jo yli 830.000 kertaa.