Kaupungilla kyseenalainen ennätys: 27 heroiinin yliannostusta neljässä tunnissa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kaupungilla kyseenalainen ennätys: 27 heroiinin yliannostusta neljän tunnin sisällä

Yhdysvaltojen West Virginiassa sijaitseva 50 000 asukkaan Huntington on noussut otsikoihin kyseenalaisissa merkeissä. Maanantaina 15- elokuuta kaupungissa tapahtui 27 heroiinin yliannostusta vain neljän tunnin sisällä.

Yliannostuksia koskevia hätäsoittoja alkoi tulvimaan paikalliseen hälytyskeskukseen maanantai-iltapäivänä. CNN-uutissivuston mukaan tapauksia oli niin paljon, että ambulansseja jouduttiin kutsumaan paikalle muista kaupungeista. Yliannostuksista yksi johti kuolemaan.

Kaikki yliannostukset tapahtuivat muutaman kilometrin säteellä. Viranomaiset uskovatkin alueella liikkuneen heroiinia, jota olisi jatkettu jollain erityisen myrkyllisellä aineella. Monet potilaista pelastettiin opiaattien vaikutuksen kumoavalla Naloxone-lääkkeellä.

Tapausten runsas määrä pienen ajan sisällä on hälyyttävä, sillä yleensä Huntingtonissa tapahtuu viikottain noin 18-20 yliannostusta. Yhdysvaltojen tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskusten vuodelta 2014 olevien tietojen mukaan West Virginian osavaltiossa nähdään enemmän kuolemaan johtavia huumeiden yliannostuksia, kuin missään muussa osavaltiossa.