Penisten pituudet mitattiin ympäri maailmaa – Suomi hävisi Ruotsille!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdynnän perimmäinen tarkoitus on suvun jatkaminen, vaikkakin se tuottaa harrastajilleen myös suunnatonta mielihyvää. Aiemmin naisten tiedetään valinneen kumppanikseen pidemmällä peniksellä varustettuja miehiä, jolloin siittiöiden ajateltiin päätyvän paremmin munasolujen luokse.

Nykyisin ihmisillä on huomattavasti enemmän valinnanvaraa kuin luolamiesaikoina, joten myös muut seikat ovat nousseet ihannekumppanin määritelmään. Tänä päivänä peniksen koolla on enemmän merkitystä kaksilahkeisille, koska naiset eivät arvioi enää miehiä siittimen koon perustella.

Sen sijaan peniksen koon edelle menevät useimmiten miehen luonteenpiirteet, kuten itsevarmuus, rehellisyys ja vetovoima.

Nyt on julkaistu kartta, johon on määritelty miesten penisten keskimitat eri maittain. Pisimmät erektiossa olevat penikset löytyvät Kongosta liki 18 senttimetrin keskimitallaan.

Lyhyimmät penikset sijoittuvat puolestaan Nepaliin 9,3 senttimetrin keskimitalla. Naisen emätin on puolestaan 8 – 10 senttimetriä pitkä, mutta joustaa tarpeen vaatiessa yhdynnässä ja synnytyksessä.

Suomalaismiesten sukuelinten keskipituus on 13,77 senttiä, kun Ruotsissa sukuelimet ovat keskimäärin 14,8 sentin pituisia, eli yli sentin suomalaisia pidempiä. Venäläiset taas hävisivät suomalaisille 13,21 sentin pituudellaan.