Valtavaa dominopalikkatornia rakennettiin 7 tuntia – sitten urakka palkittiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Dominoefektiksi kutsutaan ketjureaktiota, jossa esineet kaatuvat pitkässä jonossa toinen toisensa kumoten. Palikkatorneja ja -ketjuja rakentavat harrastajat kuvaavat nettiin videoita aikaansannoksistaan. Toisinaan he joutuvat julkaisemaan taltiointeja pilalle menneistä rakennusprojekteista.

Austrian Domino Art -YouTube-kanava on julkaissut Hevesh5:n kanssa yhteistyössä toteutetun videon, jolla nähdään epäonnistunut palikkatornin rakennusyritys. Ryhmän oli tarkoitus rakentaa yksi maailman korkeimmista dominotorneista, mutta valitettavan kömmähdyksen jälkeen rakennelma sortui. Torni ehti kuitenkin rikkomaan Yhdysvaltojen ennätyksen ja samalla se oli maailman kolmanneksi korkein dominoefektillä kaatuva torni.

Tornia rakennettiin yhtäjaksoisesti seitsemän tuntia. Rakennelmaan kului 3.242 palikkaa 241 kerroksessa. Mikäli torniin olisi rakennettu kymmenen kerrosta lisää, olisi se ollut maailman toiseksi korkein. Nyt sen laki saavutti 5,79 metrin korkeuden. Tornin sulavalinjainen sortuminen on joka tapauksessa hauskaa katseltavaa.