Älä puhdista korvia pumpulipuikoilla – tässä syy!

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikulla on tärkeä tehtävä ihmisen korvakäytävän suojaamisessa. Korvavaikkua erittyy pienistä rauhasista. Korvat tulisi putsata säännöllisesti, mutta hellävaraisesti ilman pumpulipuikkoja.Pahimmillaan vaikku voi tukkia koko korvakäytävän.

Korvia ei kuitenkaan kannata puhdistaa pumpulipuikoilla, koska ne kasaavat vaikkua korvakäytävän perälle. Sen sijaan markkinoilla on erilaisia korvasuihkeita, joiden avulla kuuloelimen voi puhdistaa tarvittaessa.

Vaikkua ei kuitenkaan ole pakollista poistaa. Korvavaikulla on tärkeä tehtävä, sillä se kosteuttaa korvakäytävää, pitää hyönteiset poissa ja estää kutinaa. Lisäksi korvavaikussa olevat hapot estävät erilaisten sienien kasvamisen korvakäytävässä, Tech Insider uutisoi.

https://www.facebook.com/techinsider/videos/562828887248805/