Intia neuvoo naisturisteja – näin vältät raiskauksen

Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Intia on ollut aina paljon uutisotsikoissa siksi, että siellä naisiin kohdistuva ja etenkin seksuaalinen väkivalta on todella yleistä. Nyt matkailuministeri Mahesh Sharma on keksinyt tavan, jolla naisturisteihin kohdistuvat hyökkäykset saataisiin kenties vähenemään.

Ministeri suunnittelee naisturisteille suunnattua ohjekirjaa, joka sisältäisi erilaisia turvallisuusohjeita.

Miehen mukaan heidän kulttuurinsa eroaa niin paljon länsimaisesta kulttuurista, että miesporukoiden suorittamia raiskauksia tuskin pystytään estämään. Uhriksi joutumisen riskiä pystyy kuitenkin itse ministerin mukaan pienentämään olemalla esimerkiksi pukeutumatta hameeseen. Ministeri neuvoo Daily Mail -lehden mukaan naisturisteja olemaan pukeutumatta mekkoon tai hameeseen.

Hänen mukaansa kannattaa olla myös kulkematta missään yksin ja välttämään pieniä paikkoja. Autolla matkustaessaan naisten tulisi ottaa aina ajoneuvon rekisterikilvestä kuva ja lähettää se matkan aikana mahdollisimman monelle tutulle. Naisturistien määrä laskee Intiassa jatkuvasti, eikä sitä luultavasti saada tällaisella ohjekirjallakaan nousuun.