Maailman pisin lasisilta suljettiin taas – hengenvaarallinen vai ei?

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinan Tianmenshanin kansallispuistoon avattiin taannoin maailman pisimmäksi nimetty lasinen silta. Lasisilta on yhteensä 430 metriä pitkä, ja sen alla olevan laakson pohjalle on pudotusta 300 metriä. Nyt Zhangjiajien lasisilta on kuitenkin suljettu yleisöltä.

Splash
Splash
Splash
Splash

Viranomaisten mukaan syynä on ”sisäisen järjestelmän päivitys”, mutta tarkempia yksityiskohtia yhtäkkisen sulkemispäätöksen taustalta ei ole paljastettu. Toistaiseksi ei ole myöskään tiedossa, koska silta ollaan avaamassa uudelleen yleisölle.

Maailman pisin lasisilta avattiin yleisölle 20. elokuuta 2016. Zhangjiajien lasisillan turvallisuus on herättänyt epäilyksiä, vaikka sen kestävyyttä on yritetty toistuvasti vakuutella ihmisille. Nähtävyydellä on vieraillut päivittäin yli 10.000 ihmistä, vaikka Mashable-mukaan silta kestää virallisesti noin 8.000 päivittäistä vierailijaa.