Asiantuntija: Nämä tuotteet tekevät ihmisen aidosti onnelliseksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hygge on tanskalaisten oma käsite, joka liitetään etenkin joulun aikaan. Pimeänä ja kylmänä vuodenaikana ihmiset hakevat lohtua yksinkertaisista asioista ja tulevat onnelliseksi jo pienistäkin mukavuuksista ja hyvästä yhteishengestä. Tällainen mukavuus voi olla esimerkiksi kylmästä ulkoilmasta sisälle tullessa jalkaan saadut lämpimät villasukat.

Tanskalainen onnellisuusguru Meik Wiking on kirjoittanut kirjan siitä miten pienistä asioista ihminen voi tulla onnelliseksi ja kokea olevansa tyytyväinen. Pieniin arkisiin hetkiin ja mukavuuksiin panostaminen ja niiden arvostaminen tekevät ihmiset onnellisemmaksi joka päivä. Näihin asioihin tulisi Wikingin mukaan kiinnittää huomiota etenkin syksyn ja talven saapuessa.

Wikingin mukaan ihmisen onnellisuutta lisää mukavaan paikkaan yleensä omaan kotiin tehty paikka, jossa on lämmin. Tämä voi olla esimerkiksi sohva, johon asettuessa päälle kietaistaan pehmeä viltti ja lämpimät villasukat. Ympäristö kannattaa hämärtää ja valaista kynttilöillä, minkä lisäksi lähettyville tulee varata pieniä nautinnollisia herkkuja kuten suklaata, kaakaota, kahvia, viiniä tai keksejä.

Mukavaan paikkaan ei kannata tuoda omaa puhelinta vaan keskittyä hetkeen. Parhaassa tapauksessa hetken pystyy jakamaan jonkun rakkaan henkilön kanssa ja nauttia rauhallisesta keskustelusta ja yhdessäolosta, joka lisää onnellisuutta entisestään.