Maksaystävällisempi vodka markkinoille: ”Ei ole riskitöntä juoda”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Runsaalla alkoholin käytöllä on tunnetusti pahoja terveysvaikutuksia, erityisesti maksalle. Tuoreen vodkamerkin väitetään kuitenkin aiheuttavan tavanomaista vähemmän vahinkoa sisäelimelle. Pian Yhdysvaltojen markkinoille saapuvan Bellion Vodka -juoman kerrotaan olevan muita alkoholijuomia maksaystävällisempi.

Juoma on valmistettu niin kutsutulla NTX-tekniikalla, glycyrrhitsiinin, mannitolin ja kaliumsorbaatin yhdistelmästä. Kyseisiä ainesosia löytyy useista ruoka- ja makeistuotteista.

– Se vähentää huomattavasti alkoholin aiheuttamia vahinkoja DNA:lle ja maksalle, Chigurupati Technologiesin perustaja Harsha Chigurupati kuvailee Las Vegas Review Journal -lehden mukaan.

NTX-tekniikalla valmistetun alkoholin väitetään vähentävän juoman haitallisia vaikutuksia jopa 93 prosentin verran. Chigurupati Technologies on viettänyt viimeiset 10 vuotta Bellion Vodkan kehittelemiseen.

Tavanomaista alkoholijuomaa terveellisemmäksi väitetyn Bellion Vodkan lanseeraaminen on herättänyt arvatenkin keskustelua. Las Vegas Center for Addiction Mdicine -vieroitushoitolan perustajan, Michael Levyn mukaan kuluttajat saattavat kuvitella, että vodkan juominen on täysin riskitöntä.

– Ihmiset saattavat tulkita, että tätä juomaa voi nauttia ilman vahinkoa. Se ei ole totta, Michael Levy kertoo.